Tratamentul cu PRP (Platelet Rich Plasma)

Frumusețe fără bătrânețe! Terapia Vampir, sau PRP, este un tratament non-invaziv de rejuvenare a tenului prin plasmă proprie. Producția de colagen este stimulată, astfel încât zonele tratate sunt revitalizate și întinerite.

Tratamentul cu PRP (Platelet Rich Plasma), numit si Terapia Vampir  – Presupune injectarea de plasmă proprie, fiind un tratament alternativ, non-invaziv de rejuvenare a tenului.

Avantajul acestui tratament este acela ca se foloseşte propriul material al pacientei / pacientului. Deoarece nu este vorba de produşi de sinteză, ci de celulele proprii ale organismului, care sunt responsabile de repararea şi regenerarea ţesuturilor, riscul atât de intoleranţă cât şi de alergii este inexistent.

Dacă în cazul acidului hialuronic, scopul este acela de volumizare, de a umple ridurile, in cazul Terapiei Vampir (PRP), injectarea nu are scopul de a umple, ci acela de a produce stimularea de colagen nou, având ca rezultat un aspect întinerit, revitalizat al zonelor tratate.

Tratamentul este unul neinvaziv si durează aproximativ 30 de minute. Pacientei / pacientului i se recoltează o cantitate mică de sânge într-o eprubetă specială apoi sângele este centrifugat şi in urma centrifugării sunt separate componentele necesare tratamentului (plasmă, trombocite, factori de creştere, celule stem), care sunt extrase din eprubetă si injectate în zonele dorite.

Tratamentul PRP nu este dureros, pentru zonele mai sensibile se poate folosi o cremă anestezică înainte de injectare.

După injectare pot apărea mici inflamaţii la locul de injectare, acestea sunt trecătoare şi apar datorită fenomenului de microagresiune al acului in ţesut, şi nu datorită produsului injectat. De asemenea, pot apărea mici hematoame în special în zonele perioculare, ele dispar in 7-8 zile.

Efectele PRP (Terapiei Vampir) sunt:

 • revitalizarea si regenerarea celulelor dermului
 • netezirea si ameliorarea ridurilor superficiale
 • stimularea productiei de colagen nou

Indicatii pentru tratamentul cu PRP (Terapia Vampir)

 • piele cu tonus si elasticitate scăzute, devitalizate, îmbătrânite de la nivelul feţei, gâtului şi decolteului
 • acnee activă
 • piele care prezintă deteriorare datorită agenţilor externi sau interni
 • cicatrici post-acnee sau vergeturi se pot ameliora cu PRP
 • zonele de alopecie de pe scalp

Contraindicaţii pentru tratamentul cu PRP (Terapia Vampir)

 • persoanele care sunt sub tratament anticoagulant
 • persoanele care suferă de trombocitopenie (nr. scăzut de trobocite)
 • boli sistemice de sânge
 • persoanele alergice la heparină
 • persoanele care suferă de boli cronice severe

In cazul tratamentului cu PRP este nevoie de o perioadă de timp necesară sintetizării de colagen nou. La aproximativ o săptămâna de la injectare se va  observa o strălucire şi un aspect mai tânăr al pielii. Ridurile fine se estompează progresiv la 4 săptămâni, pe masură ce colagenul cel nou se sintetizează.

Tratmentul cu PRP → se recomandă  3 – 4 sedinte  la intervale de timp între 1si 2 luni ( în raport de scopul urmărit). Tratamentul poate fi repetat fară nici un risc, fie in aceeaşi zonă, fie in altă zonă, în funcţie de dorinţa pacientei / pacietului, planul de tratament stabilindu-se în cadrul consultaţiei.

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consulaţie cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii !

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !