Injectarea cu Toxină Botulinică (Botox)

Injectarea cu toxină botulinică (botox) reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de tratare ale ridurilor. Toxina botulinică este produsă de o bacterie, Clostridium botulinum, fiind cea mai puternică neurotoxină cunoscută în prezent.

In ce zone se poate injecta toxina botulinică ?

Toxina botulinică (Botox) poate fi injectatată atât în scop estetic, cât şi în tratarea anumitor probleme. In scop estetic se poate injecta în zona frunţii, în colţurile ochilor (“laba gâştei”), zona intersprâncenară (glabela), la nivelul bărbiei, cât şi în zona gurii. Toxina botulinică( Botox) poate trata anumite probleme cum ar fi: hiperhidroza (transpiraţia excesivă), blefarospasmul (închiderea necontrolată a pleoapelor), strabismul (privirea încrucişată).

Cum se desfășoară procedura ?

Tratamentul de injectare cu Toxina Botulinica (Botox) este o procedură sigură, fără efecte secundare. Se fac anual milioane de astfel de tratamente în întreaga lume, fara a se raporta vreodată efecte secundare care să afecteze starea de sănătate a pacienților. Procedura se desfășoară sub anestezie cu cremă anestezică, efectuându-se cu ace foarte subțiri, astfel încât să nu existe senzaţii de disconfort. Recuperarea postinjectare este instantanee, pacientul putându-și relua activitățile normale imediat după injectare.

Când apar rezultatele şi cât durează efectul ?

Rezultatele încep să se vadă după 3-4 zile de la injectare, efectul persistând 6-7 luni. Pentru un tratament de lungă durată, cu efecte durabile, sunt necesare 2 injectii cu Toxina Botulinica (Botox) pe an.

Tehnica de injectare

Botoxul reprezintă denumirea comercială a toxinei botulinice tip A. Acul cu care este injectată toxina botulinică este extrem de fin, astfel încât disconfortul este minim, iar recuperarea se face aproape imediat. In funcţie de zona tratată, sunt necesare câte 5 – 10 puncte de injectare. Foarte rar pot apărea mici vânătăi sau roşeaţă la locul injectării, însă acestea dispar imediat.

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consulaţie cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii !

Galerie tratament – Injectarea cu Toxină Botulinică (Botox)

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !