Sindromul de Tunel Carpian
Procedurile chirurgicale în cadrul sindromului de Tunel Carpian sunt ușoare, ajută la diminuarea amorțelilor, furnicăturilor, durerilor și atrofiilor de la nivelul mușchilor mâinilor!
Sindromul de Tunel Carpian este o afecţiune medicală ce se caracterizează prin compresiunea nervului median (unul dintre cei trei nervi importanţi de la nivelul membrului superior) la nivelul încheieturii mâinii, pe partea palmară, unde există o structură anatomică fibro-osoasă, numită ,,tunel carpian”.
Ce presupune intervenţia chirurgicală de sindrom de Tunel Carpian?
Intervenţia chirurgicală de sindrom de Tunel Carpian presupune secţionarea structurii fibroase a ligamentului carpian transvers şi mărirea, în felul acesta, a calibrului canalului. Este o procedură uşor de suportat de pacient, de durată relativ scurtă.
Ce se întâmplă înainte de intervenţia chirurgicală pentru tumori cutanate și de părți moi?
În timpul consultaţiei cu Dr Bogdan Caraban, veți afla informaţii complete privind pregătirea preoperatorie, intervenţia chirurgicală şi perioada postoperatorie.
Cui se adresează tipul acesta de intervenţie?
Tipul acesta de intervenţie se adresează pacienţilor care au, ca şi simptomatologie, amorţeli şi furnicături intermitente la nivelul degetelor I-IV, mai ales noaptea. Cu timpul, amorţelile şi furnicăturile devin permanente, supărătoare, se transformă în dureri pe timpul nopţii, apoi apar tremurături, slăbiciune, neîndemânare şi atrofia unor muşchi ai mâinii.
Ce se întâmplă în timpul intervenţiei chirurgicale?
Intervenţia chirurgicală se efectuează cu anestezie locală şi este complet nedureroasă, durata fiind de aproximativ 15-30 min. Intervenţia chirurgicală presupune secţionarea ligamentului carpian transvers, ceea ce se va traduce clinic prin ameliorarea simptomelor ca urmare a reducerii presiunii din încheietură.
Cum pot afla mai multe informaţii cu privire la intervenţia chirurgicală?
Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!