Rinoplastia

Nasul coroiat nu mai este o problemă din punct de vedere estetic! Rinoplastia este procedura prin care acesta este îndreptat, i se oferă un aspect delicat, fin și suplu. În plus, această procedură ajută și la rezolvarea a numeroase probleme respiratorii, cauzate de forma nasului.

Rinoplastia este un tip de intervenţie chirurgicală a nasului ce modifică mărimea şi forma acestuia, fie prin mărirea sau micşorarea punţii, schimbarea unghiului, îngustarea nărilor sau remodelarea vârfului, influenţând astfel aspectul nasului, cât şi întreaga fizionomie. Deşi mulţi aleg rinoplastia doar pentru a schimba forma nasului, alţii optează pentru rinoplastie după un traumatism facial.

Ce presupune intervenţia de rinoplastie?

Intervenţia de rinoplastie presupune modificarea caracteristicilor nedorite ale nasului, cum ar fi disproporţionalitatea, defectele nazale sau problemele respiratorii cronice. De asemenea, se pot face corecţii cu privire la reducerea dimensiunii nasului, îndepărtarea ,,cocoaşei”, îngustarea unui vârf lat, ridicarea sau rotunjirea vârfului, îngustarea nărilor prea late.

Ce se întâmplă înainte de intervenţia de rinoplastie?

În timpul consultaţiei cu Dr Bogdan Caraban, veţi fi informat cu privire la pregătirea preoperatorie, intervenţia chirurgicală şi perioada postoperatorie. Împreună, veţi stabili obiectivele specifice.

Cui se adresează tipul acesta de intervenţie?

Intervenţia de rinoplastie se adresează pacienţilor care fie doresc să corecteze un defect din naştere, o problemă medicală sau un traumatism suferit la nivelul nasului. Rinoplastia poate oferi un echilibru al proporţiilor care să satisfacă.

Ce se întâmplă în timpul intervenţiei de rinoplastie?

Rinoplastia se practică sub anestezie generală. Durata intervenţiei este undeva între 1-2 ore. Rinoplastia asigură vizualizarea directă a structurilor osteo-cartilaginoase nazale şi presupune o mică incizie externă la nivelul columelei (puntea de piele care separă cele două nări).

Ce se întâmplă după intervenţia de rinoplastie?

În zilele imediat următoare operaţiei de rinoplastie este posibil ca nasul să se înfunde din cauza crustelor şi a edemului postoperator. Este important să realizaţi că timpul necesar recuperării după o intervenţie chirurgicală variază foarte mult de la o persoană la alta. Rezultatul rinoplastiei poate fi evaluat doar după 4-6 săptămâni după operaţie. Pielea se dezumflă treptat şi nasul devine mai suplu şi mai frumos.

Cum pot afla mai multe informaţii cu privire la intervenţia de rinoplastie?

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!

Galerie – Rinoplastia

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !