Mastopexia

Odată cu trecerea timpului, sânii tăi trec prin numeroase schimbări fizice. Nu lăsa acest lucru să te descurajeze: mastopexia este procedura prin care frumusețea și aspectul lor ferm și ridicat sunt readuse! Pielea în exces este eliminată, iar sânii tăi sunt reconturați.

Acţiunea unor factori, precum sarcina, alăptarea şi forţa gravitaţională, împreună cu pierderea elasticităţii pielii, au ca rezultat modificări de ordin estetic la nivelul sânului femeii. Mastopexia sau liftingul mamar reprezintă intervenţia chirurgicală de remodelare a sânului cu scopul de a redobândi fermitatea şi aspectul plăcut. Această intervenţie poate fi făcută separat sau poate fi însoţită de alte intervenţii chirurgicale, cum ar fi augmentarea mamară (implantul mamar) sau mamoreducția (micşorarea sânilor).

Ce presupune intervenţia de mastopexie?

Intervenţia de mastopexie constă în redarea aspectului şi volumului normal al sânilor căzuţi. În anumite cazuri în care este necesar, ridicarea se asociază cu introducerea unui implant de silicon. Există mai multe tipuri de intervenţii de mastopexie, în funcţie de gradul de ptoză al sânilor (cât de mult este lăsat sânul), toate însă implicând incizii, mai lungi sau mai scurte, datorate eliminării pielii în exces.

Ce se întâmplă înainte de intervenţia de mastopexie?

Înainte de intervenţia de mastopexie, trebuie să vă prezentaţi în clinică pentru o consultaţie. Chiar de la prima consultație, Dr Bogdan Caraban va elabora o schemă a intervenției chirurgicale, personalizată, precizând ce formă și dimensiune se va obține la final.

Ce se întâmplă în timpul intervenţiei de mastopexie?

Intervenţia chirurgicală de mastopexie sau lifting mamar se desfăşoară sub anestezie generală şi durează între 1-3 ore. Tehnicile chirurgicale folosite sunt diferite în funcţie de aspectul preoperator al sânilor şi particularităţile pacientei. După intervenţie, pacienta va fi internată şi monitorizată pentru o perioadă de 24 ore.

Ce se întâmplă după intervenţia de mastopexie?

După intervenția de mastopexie, disconfortul va fi moderat spre sever în primele 2-3 zile, dar asta nu înseamnă că trebuie să staţi în pat. În funcţie de amploarea intervenţiei, o să vă simţiţi sânii tumefiaţi, umflaţi şi incomozi timp de o zi sau două după operaţie. Purtarea unei bustiere speciale este obligatorie timp de 45 de zile (zi şi noapte). De fiecare dată când se intervine chirurgical asupra corpului dvs. va rezulta o cicatrice. Cicatricea rezultată ca urmare a mastopexiei va fi localizată în jurul areolei şi de aici coboară vertical pe axul median al sânului până în şanţul inframamar, unde se poate continua cu o porţiune orizontală.

Cum pot afla mai multe despre intervenţia de mastopexie?

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!

Galerie – Mastopexia

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !