Lipoaspiraţia Laser

Bucură-te de un aspect corporal întinerit și frumos! Lipoaspirația este procedura ideală pentru îndepărtarea stratului de grăsime în exces de la nivelul coapselor, feselor, brațelor, gușei, dar și la nivelul zonei mamare la bărbați.

Este cunoscută sub numele de liposucţie, liposculptură, lipoplastie sau lipoaspiraţie şi reprezintă o metodă de modelare a conturului corpului prin îndepărtarea radicală şi definitivă a surplusului de grăsime. Tehnici de lipoaspiraţie sunt multiple, printre ele numărându-se lipoaspiraţia clasică, uscată, umedă, super umedă, tumescentă şi lipoaspiraţia laser, aceasta din urmă fiind o metodă inovativă cu multe avantaje pentru pacienții care caută să-şi remodeleze corpul cu minim de efort.

Ce presupune intervenţia de lipoaspirație laser?

Lipoaspiraţia laser este o intervenţie minim invazivă, principiul acesteia constă în ruperea peretelui adipocitelor cu ajutorul unei canule speciale de dimensiune redusă ce conţine o fibră tip laser care încălzeşte şi lichefiază grăsimea, făcând-o mai uşor de aspirat. Laserul emite căldură, ce ,,topeşte” celulele grase şi, în acelaşi timp, limitează sângerarea pentru că produce coagulare la nivelul vaselor mici. Procedeul este diferit faţă de lipoaspiraţia clasică unde în ţesuturi este infiltrată o soluţie specială ce are rolul de a solubiliza grăsimea care este apoi înlăturată folosind un sistem vacumatic.

Cui se adresează tipul acesta de intervenţie?

Pacientul ideal pentru lipoaspiraţia cu laser este acela care: are depozite adipoase localizate în abdomen, coapse, fese, braţe, guşă şi zona mamară la bărbaţi; este într-o stare bună de sănătate fizică şi mentală; are peste 18 ani. Intervenţia nu este indicată pacienţilor cu obezitate, cu depozite adipoase mari, pentru că lipoaspiratia laser nu este o modalitate de a slăbi. Această intervenţie nu este un substitut pentru o dietă echilibrată şi exerciţii fizice regulate. Această categorie de persoane va urma întâi o dietă şi va adopta un stil de viaţă sănătos cu efectuare zilnică de exerciţii fizice, după care, după pierderea în greutate, se va practica lipoaspiraţia grăsimii rămase.

Care sunt zonele care pot fi lipoaspirate laser?

În principiu, cam orice zonă poate fi lipoaspirată laser: cele mai frecvente sunt abdomenul şi flancurile (părţile laterale), coapsele (zona internă şi zona externă) şi zona de ,,aripioare” de la nivelul joncţiunii coapse cu fese, braţele, guşa. Există şi regiuni unde lipoaspiraţia este contraindicată: zone ce sunt situate pe proeminenţe osoase, ce conţin elemente mobile (vase şi nervi semnificativi), sau zone funcţionale şi senzoriale.

Ce se întâmplă în timpul intervenţiei de lipoaspiraţie laser?

Intervenţia de lipoaspiraţie laser se realizează cu anestezie generală, indiferent de zona tratată. Durata intervenţiei variază între 60 și 180 de minute în funcţie de numărul de zone. Un tub de dimensiune redusă, numit canulă, este introdus în stratul de grăsime printr-o mică incizie la nivelul pielii, apoi fibra laser din capătul canulei lichefiază grăsimea care, în final, este aspirată din corp.

Ce se întâmplă după intervenţia de lipoaspiraţie laser?

După intervenţia chirurgicală, zona aspirată va fi uşor edemaţiată (învineţită) şi umflată, iar pacientul poate avea mici senzaţii de înțepături. Recuperarea este de scurtă durată, în general 3-5 zile, însă acest lucru depinde de numărul zonelor tratate, de cantitatea de grăsime eliminată şi de organismul pacientului. Cei mai mulţi pacienţi descriu perioada de recuperare asemănătoare senzaţiei de după un antrenament muscular intens, ,,ca o febră musculară”. Toate intervenţiile, indiferent de natura lor, presupun riscuri. În cazul lipoaspiraţiei laser poate apărea riscul de echimoză, hemotom, serom (acumulare de lichid sub piele) sau neregularităţi de contur. Se recomandă limitarea activităţii fizice intense 1-2 zile după intervenţie şi purtarea unor haine special compresiv-elastice timp de 6 săptămâni (burtieră, brasieră, pantalon, etc. în funcţie de zonă), ce ajută la vindecarea în poziţie corectă a ţesuturilor.

Câtă grăsime se poate elimina prin intervenţia de lipoaspiraţie laser?

Cantitatea de grăsime diferă în cazul fiecărui pacient, orice chirurg respectă un protocol privind structura corpului, înălţime, greutate şi, bineînţeles, particularităţile pe care le descoperă în timpul intervenţiei pentru a menţine această intervenţie sigură.

De câte intervenţii de lipoaspiraţie laser este nevoie?

Eliminarea excesului de grăsime prin lipoaspiraţie laser este obţinut într-o singură intervenţie. În unele cazuri, Dr. Bogdan Caraban recomandă combinarea lipoaspiraţiei laser cu alte tratamente, precum tratamente de remodelare corporală, pentru a maximiza rezultatele.

Cât timp rezistă rezultatele intervenţiei de lipoaspiraţie laser?

Ca adulţi, nu producem alte celule de grăsime, aşadar cele eliminate prin intervenţia de lipoaspiraţie laser nu se pot reproduce, dar acest lucru nu înseamnă că pacientul nu se poate îngrăşa, luarea în greutate sau sarcina pot mări celule de grăsime rămase. Chiar dacă rezultatele sunt de excepţie, este important ca pacientul să menţină o greutate sănătoasă.

Intervenţia de lipoaspiraţie laser reduce celulita?

Lipoaspiraţia laser poate avea un efect de întindere a pielii datorat stimulării producţiei de colagen, dar nu reduce celulita.

Care sunt avantajele intervenţiei de lipoaspiraţie laser?

Avantajele principale ale intervenţiei de lipoaspiraţie laser sunt: tolerabilitate mărită din partea pacienţilor, timpul de refacere mai scurt şi deci reducerea inactivităţii profesionale postoperatorii. Avantaje deloc de neglijat derivă şi din folosirea în timpul intervenţiei de canule de diametre reduse, rezultând şi prin aceasta efectul atraumatic mărit de care am mai amintit şi, totodată, diminuarea leziunilor mecanice ale structurii pielii. Intervenţia de lipoaspiraţie laser te ajută să scapi de grăsime fără diete stricte ce pot afecta sănătatea organismului.

Cum pot afla mai multe despre intervenţia de lipoaspiraţie laser?

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!

Galerie – Lipoaspiraţia Laser

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !