Boala Dupuytren

Afecțiunile cauzate de boala Dupuytren pot fi ușor estompate cu ajutorul intervențiilor chirurgicale care îndepărtează benzile de ţesut moale care leagă articulaţiile degetelor de palmă.

Boala Dupuytren apare ca urmare a îngroşării anormale a ţesutului subcutanat de la nivelul palmelor. Apare, de obicei, la ambele mâini şi uneori se poate întâlni şi la nivelul tălpilor. Această boală, numită şi „boala Viking”, progresează foarte lent şi, de cele mai multe ori, nu necesită tratament. În multe cazuri, afecţiunea nu progresează şi la nivelul degetelor, rămânând doar în zona palmelor. Ţesutul dintre piele şi tendoane (fascie) se îngroașă, limitează în cele din urmă mişcările sau produce îndoirea degetelor (contractura) şi incapacitatea acestora de a se îndrepta. Apare cel mai frecvent la persoanele peste 50 de ani.

Ce presupune intervenţia chirurgicală pentru boala Dupuytren?

Intervenţia chirurgicală pentru boala Dupuytren presupune îndepărtarea benzilor de ţesut moale care leagă articulaţiile degetelor de palmă. Se poate îmbunătăţi rezultatul intervenţiei chirurgicale cu exerciţii ale degetelor, cât şi cu atele.

Ce se întâmplă înainte de intervenţia chirurgicală pentru boala Dupuytren?

Înainte de intervenţia chirurgicala pentru boala Dupuytren trebuie să vă prezentaţi în clinică pentru o consultaţie cu Dr. Bogdan Caraban. În urma consultaţiei, veţi primi informaţii complete privind pregătirea preoperatorie, intervenţia chirurgicală şi perioada postoperatorie.

Cui se adresează tipul acesta de intervenţie?

Tipul acesta de intervenţie se adresează pacienţilor a căror articulaţii osoase ce compun scheletul mâinii sunt afectate.

Cum pot afla mai multe informaţii cu privire la intervenţia chirurgicala pentru boala Dupuytren?

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !