Blefaroplastia Superioară şi Inferioară

Apariția țesuturilor în exces de la nivelul pleoapei superioare sau inferioare este o afecțiune comună. Din fericire, procedura de blefaroplastie îndepărtează acest exces, este oferit un aspect estetic plăcut, ba chiar este mărit câmpul vizual!

Blefaroplastia reprezintă intervenţia chirurgicală a pleoapelor. Ţesuturile în exces, cum ar fi tegumentul sau ţesutul adipos, sunt îndepărtate sau repoziţionate, iar muşchii şi tendoanele adiacente pot fi întărite. Poate fi atât o intervenţie funcţională, cât şi estetică.

Ce presupune intervenţia de blefaroplastie superioară şi inferioară?

Blefaroplastia este adesea realizată ca o intervenţie de elecţie din motive estetice. Această intervenţie este de 2 tipuri:

Blefaroplastia pleoapei superioare este adesea indicată din motive funcţionale. Când există un exces de piele laxă pe pleoapa superioară, aceasta poate interfera cu percepţia normală a câmpului vizual. Părţile superioare şi exterioare ale câmpului vizual sunt cel mai frecvent afectate, putând produce dificultate în activităţi, precum cititul sau condusul autovehiculelor.

Blefaroplastia pleoapei inferioare este realizată aproape întotdeauna din motive estetice pentru a reduce „pungile” pleoapei inferioare umflate şi pielea ridată. Această intervenţie se realizează prin incizii externe sub genele inferioare ale pleoapelor.

Ce se întâmplă înainte de intervenţia de blefaroplastie superioară/inferioară?

La consultaţie, Dr Bogdan Caraban vă va oferi informaţii complete privind pregătirea preoperatorie, intervenţia chirurgicală şi perioada postoperatorie. La recomandarea sa, vă poate solicita şi un consult oftalmologic, pentru a elimina orice problemă a ochilor ce poate împiedica efectuarea blefaroplastiei.

Cui se adresează tipul acesta de intervenţie?

Această intervenţie chirurgicală se adresează pacienților cu vârsta de peste 40 de ani, însă dacă moşteniţi aspectul de pleoape căzute sau umflate, puteţi alege să efectuaţi această intervenţie şi la o vârstă mai tânără.

Ce se întâmplă în timpul intervenţiei de blefaroplastie superioară/inferioară?

Blefaroplastia se face sub anestezie locală sau generală, iar durata variază în funcţie de cantitatea şi locaţia ţesutului adipos în exces şi a tipului de intervenţie. Pentru blefaroplastia superioară, durata intervenţiei este de aproximativ 60 min, iar pentru blefaroplastia inferioară de circa 90 min. În cazul pleoapelor superioare se face o incizie de-a lungul pliului palpebral, pe când în cazul pleoapelor inferioare incizia se face sub inserţia genelor inferioare.

Ce se întâmplă după intervenţia de blefaroplastie superioară/inferioară?

Pentru pleoapa superioară, recuperarea durează aproximativ o săptămână. Edemul şi vânătăile persistă cam până la 7-10 zile. Pentru pleoapa inferioară, în schimb, vindecarea este puţin mai lungă, edemul şi vânătăile persistând între 1-3 săptămâni. Disconfortul nefiind atât de mare, pacientul îşi poate relua activitatea imediat după intervenţie.

Cum pot afla mai multe informaţii cu privire la intervenţia de blefaroplastie superioară/inferioară?

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!

Galerie – Blefaroplastia Superioară şi Inferioară

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !