Abdominoplastie

Obține forma corporală pe care ți-o dorești dintotdeauna! Abdominoplastia este o procedură ce se adresează atât femeilor, cât și bărbaților, și are rolul de a înlătura excesul tegumentar sau adipos de la nivelul abdomenului, exces care nu poate fi înlăturat prin metodele tradiționale – adică dietă și exerciții fizice.

Abdominoplastia este o intervenţie chirurgicală care constă în înlăturarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul abdomenului. Având un rol de corecţie a formei corpului, intervenţia conferă o linie armonioasă eliminând pielea încreţită, întărind muşchii abdominali şi aplatizând abdomenul, în unele cazuri putând chiar evidenţia talia de „viespe”.

Ce presupune intervenţia de abdominoplastie?

Intervenţia de abdominoplastie presupune îndepărtarea excesului de piele şi de grăsime din porţiunea inferioară a lamboului abdominal. Abdominoplastia este o intervenţie chirurgicală destul de amplă.

Ce se întâmplă înainte de intervenţia de abdominoplastie?

Înainte de intervenţia de abdominoplastie trebuie să vă prezentaţi în clinică pentru o consultaţie cu Dr. Bogdan Caraban. În urma consultaţiei veţi primi informaţii complete privind pregătirea preoperatorie, intervenţia chirurgicală şi perioada postoperatorie.

Cui se adresează tipul acesta de intervenţie?

Tipul acesta de intervenţie se adresează atât bărbaţilor, cât şi femeilor, fiind recomandată persoanelor cu exces tegumentar şi adipos, cu musculatură abdominală slăbită (în special la femeile cu sarcini multiple la care musculatura este extrem de slăbită şi nu se mai reface fiziologic), la persoanele care au fost obeze, persoanelor care se află într-o bună condiţie fizică, dar posedă piele flască sau grăsime care nu răspunde la dietă sau exerciţii fizice.

Ce se întâmplă în timpul intervenţiei de abdominoplastie?

Interventia de abdominoplastie se face sub anestezie generală şi durează între 2-5 ore în funcţie de complexitate. Pielea din această zonă este excizată, pentru a evidenţia fascia şi musculatura abdominală care urmează a fi apropiată prin sutură. Prima incizie se efectuează pe linia suprapubiană, iar cea de a doua incizie este periombilicală, pentru a putea elibera ombilicul (buricul) din ţesuturile din jur. La pacienţii unde abdominoplastia completă nu este posibilă din diverse cauze, se poate efectua abdominoplastia parţială care se efectuează printr-o manieră asemănătoare, fără incizia ombilicului, şi numai o parte din piele şi din ţesutul adipos este excizat, durata acestei intervenţii fiind de numai 1-2 ore.

Ce se întâmplă după intervenţia de abdominoplastie?

După intervenţia de abdominoplastie, pacientul urmează să fie monitorizat timp de 24 de ore. Este obligatorie purtarea burtierei elastice timp de 45 de zile. În funcţie de ritmul de vindecare, cât şi de starea generală, perioada de recuperare variază între 2-6 săptămâni în funcţie de fiecare pacient, perioada în care trebuie evitat efortul fizic intens.

Cum pot afla mai multe informaţii cu privire la intervenţia de abdominoplastie?

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!

Galerie – Abdominoplastie

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !