Tratament Laser Acnee

Acneea este una dintre problemele de care se lovesc 90% dintre bărbați și femei, atât în perioada adolescentină, cât și în viața de adult. Aceasta poate fi estompată cu ajutorul tratamentelor laser, ba chiar poate fi înlăturată, în funcție de caz!

Acneea rezultă din obstrucția și inflamația glandelor sebacee, afectând 80% din populația umană. Acneea debutează tipic în adolescență, odată cu modificările hormonale specifice. Totuși, există mulți indivizi în vârstă care suferă de ,,acneea adultului”. Sunt mai multe nivele de acnee, începând de la formele ușoare de puncte negre și albe, formele moderate pustulare și până la formele severe, chistice. În multe cazuri, mai multe sau toate aceste nivele pot fi prezente simultan la același individ.

Ce cauzează acneea?

Acneea este cauzată de hiperactivitatea glandelor sebacee din piele. Glandele sebacee, activate de hormoni androgeni, produc sebum în piele. Deși hormonii androgeni sunt hormoni tipici masculini, ei sunt prezenți atât la bărbați, cât și la femei. Maximum de producție al acestor hormoni este în perioada de pubertate, dar ei sunt prezenți întotdeauna în corp. De regulă, sebumul este eliminat pe suprafața pielii. Când se produce o descuamare prea rapidă a foliculilor piloși, apare un fenomen de aglomerare, astfel blocându-se porii. Sebumul blocat sub piele provoacă punctele negre (comedoane), papule inflamatorii (denivelari de culoare roșie), pustule (colecție purulentă) și noduli. Sebumul se poate amesteca cu celulele blocate și provoacă Propionibacterium acnes – bacterie găsită în mod normal pe piele – să se dezvolte în foliculii înfundați. Astfel, se produce inflamația locală, rezultând chiar papule și pustule.

Tratamentul cu Laser al Acneei

Tratamentul cu laser al acneei active reduce inflamația acneei prin absorbția fotoselectivă și prin încălzirea glandelor sebacee hiperactive.

Puterea undei laser Nd:YAG este folosită pentru a accelera procesul de vindecare și pentru a reduce posibilitatea de a dezvolta o nouă inflamație.

Tratamentul acneei cu laser are următoarele obiective: scăderea secreției de sebum și înlăturarea retenției de sebum care se realizează prin acțiunea directă exercitată de energia luminii laser Nd:Yag asupra foliculului pilos care este rezervor al sebumului.

Lumina laser Nd:YAG acționează asupra fibrelor din colagen din componența foliculului pilos, contractându-le. Colagenul are o formă spiralată şi, atunci cand acesta se contracta, se scurtează, în acest fel realizându-se micșorarea foliculului pilos care este rezervor al sebumului.

Drept consecință, se obține un folicul pilos micșorat în volum, cu un conținut insuficient pentru dezvoltarea bacteriilor care provoacă acneea, un pas important în tratamentul pe termen lung al acneei.

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !