RenovaLase™  Vaginita Atrofică

Tratează vaginita atrofică, sau uscăciunea vaginală, mâncărimile, iritațiile și durerile din timpul contactului sexual cauzate de aceasta, cu ajutorul tratamentelor laser RenovaLase!

Vaginita atrofică (atrofia vaginală) este o afecţiune a mucoasei vaginale cauzată de dezechilibrul balanţei hormonale instalat în urma reducerii cantităţii de estrogen.

Aceasta favorizează apariţia uscăciunii vaginale atât în perioada ce precede menopauza, după menopauză, în timpul sarcinii, în timpul alăptării, cât şi după îndepărtarea chirurgicală a ambelor ovare (menopauza indusă chirurgical), infecţii vaginale, stres, anumite tratamente medicale, fumatul, alcoolul, anumiţi factori psihologici sau o toaleta intimă realizată necorespunzător.

Dintre femeile care prezintă uscăciune vaginală, cele la menopauză sunt cele mai numeroase, 80% consideră că uscăciunea vaginală este responsabilă pentru durerile ce apar în timpul raporturilor sexuale şi, de aici, probleme în cuplu (53%), creşterea stresului (39%), stări de depresie (26%). 57% dintre femei estimează că uscăciunea vaginală este cauza unor grave probleme la nivelul cuplului cu atât mai mult cu cât astfel de situaţii sunt întâlnite recent şi la vârste sub 40 de ani.

Ce este RenovaLase™ Vaginita Atrofică?

RenovaLase™ Vaginita Atrofică este unicul tratament laser care inlocuieşte terapia hormonală fiind soluţia ideală pentru profilaxia şi tratamentul simptomelor vaginitei atrofice (atrofia vaginală).

Tratamentul fototermal al laserului Er:YAG, RenovaLase™ Vaginita Atrofică , este alegerea sigură în comparaţie cu tratamentele de substituire hormonală cu estrogeni (local sau oral) care favorizează apariţia cancerului mamar, a cancerului endometrial şi melanoame.

Cum acţionează RenovaLase™ Vaginita Atrofică?

Tratamentul laser Er:YAG, RenovaLase™ Vaginita Atrofică , este bazat pe efectele fototermale induse de laser în ţesutul vaginal care constau în stimularea colagenezei, creşterea celularităţii în matricea extracelulară şi creşterea glicogenului în ţesutul epitelial vaginal.

  • este o procedură laser non-ablativă, fără riscuri, fără incizii, fără cicatrici, fără arsuri, fără contraindicaţii
  • este un tratament non-invaziv
  • nu necesită anestezie
  • are un efect imediat
  • şedinţa de tratament are o durată de 30 de min.
  • După tratamentul RenovaLase™ Vaginita Atrofică, rezultatul final este creşterea grosimii ţesutului epitelial vaginal şi creşterea vascularizaţiei (angiogeneza) în ţesutul vaginal, având ca efect dispariţia simptomelor de uscăciune vaginală, mâncărime (prurit), iritaţii şi durere la contact sexual (dispareunie).

Cum te pregăteşti înainte de terapia RenovaLase™ Vaginita Atrofica?

Se recomandă un consult și o examinare ecografică de către un medic specialist ginecolog, un examen complet al secreției vaginale și un examen Babeș Papanicolaou.

Tratamentul RenovaLase™ Vaginita Atrofica nu este recomandat femeilor care se află în tratament pentru o infecție vaginală, cervicală, pelvină sau dacă au sângerări anormale.

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !