Onicomicoza (micoza unghiei)

Onicomicoza este o boală a unghiilor cauzată de unele ciuperci parazite (fungi). Pe lângă disconfortul creat la nivel estetic, infecţia afectează şi structura unghiei.

Poţi suferi de onicomicoza ( infecţie fungică) dacă una sau mai multe dintre unghiile de la mâini sau de la piciore prezintă următoarele semne: suprafaţă mai îngroşată, aspect casant şi fragil, este sfărâmicioasă, este deformată, şi-a pierdut strălucirea sau are o culoare închisă, cauzată de infecţie. 

Tratamentul cu laser al onicomicozei este singurul tratament medical cu rezultate permanente, este noninvaziv şi nedureros, nu are efecte adverse şi favorizează recreşterea unghiei noi si sănătoase.

Tratamentul cu laser al onicomicozei foloseşte principiul fototermolizei selective.

Ciupercile (fungii) sunt sensibile la căldură, mai ales la temperaturile de peste 55” C, absorbţia energiei exercitate de laser care rezultă în timpul procesului de încălzire fototermică are  efecte fungicide, adică  distruge microorganismele care au provocat infecţia.

Tratamentul cu laser se aplică pe unghia afectată de onicomicoză, iar lumina emisă de laser  trece prin unghie reuşind astfel să distrugă microbul de sub unghie şi să elimine ciuperca parazită. Deşi ciuperca este distrusă în cateva minute, rezultatele nu sunt vizibile imediat, deoarece este nevoie de câteva luni pentru ca unghia afectată de ciuperca parazită să crească la loc şi să fie înlocuită printr-un ţesut nou si sănătos.

Pentru eliminarea completă a micozei unghiei, sunt necesare 4-8 şedinte de tratament laser, câte o şedinţă  pe săptămână.

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consulaţie cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii !

Galerie tratament Onicomicoza

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !