Leziuni Vasculare / Venecții / Vase sparte

Leziunile vasculare, sau venecțiile/vasele sparte, sunt vase fine de sânge ce pot fi înlăturate ușor cu ajutorul tratamentelor laser, astfel, te vei bucura de un aspect estetic frumos, reîntinerit.

Ce sunt venectaziile?

 • sunt vasele fine de sânge, de culoare roşie-violet, foarte inestetice, care sunt vizibile mai ales la nivelul membrelor inferioare.

Cauzele aparitiei venectaziilor:

 • Moştenire genetică
 • Persoanele care stau foarte mult în picioare
 • Persoanele cu dereglări hormonale
 • Femeile care folosesc contraceptive
 • Persoanele care se expun la ultraviolete

Ce presupune tratamentul laser pentru venectazii (vase sparte)?

Tratamentul constă în aplicarea energiei Laser Nd:Yag (1940 nm) pe zona de tratat, iar energia laser este absorbită total doar de capilarele sangvine sparte, pe care le închide instantaneu.

Laserul ND:YAG este utilizat pentru tratamentul leziunilor vasculare atât ale feței, corpului, cât și membrelor, cu un diametru cuprins între 1 și 4 mm, deci NU a venelor dilatate varicos.

Laserul ND:YAG (1064nm) penetrează câţiva mm în piele şi produce coagularea sângelui și iritația peretelui vaselor sangvine mici prin căldura degajată, determinând colabarea acestora. Lungimea de undă Nd:Yag 1064nm este cea mai bine adaptată lungime de undă laser pentru tratamentul acestor leziuni vasculare (vene sparte) şi se datorează absorbției crescute de către hemoglobină a acestei lungimi de undă.

Este recomandat să nu vă expuneţi la radiații UV (soare, solar ) cu 4 săptămâni atât înaintea cât şi după terminarea tratamentului.

Sunt necesare una sau mai multe şedinţe, în funcție de calibrul vaselor de sânge sparte și de profunzimea acestora față de nivelul tegumentului. Şedinţele se desfășoară la interval de cel puţin o lună şi jumătate.

În timpul tratamentului, veţi simţi o senzație de rece deoarece este necesară răcirea suprafeței pielii pentru a o proteja, urmată de o înţepătură la descărcarea undei laser Nd:Yag, care dispare imediat după aplicarea piesei de răcire a pielii.

La ce ne aşteptăm după tratament?

Imediat după tratament poate apărea o roşeaţă și/sau edem minim care poate dura de la câteva ore până la 4-5 zile. Vasele mici dispar imediat, cele mai mari devin albăstrui sau maronii, și pot să persiste până la 1-2 luni.

După tratamentul cu laser al venectaziilor, se recomandă purtarea de ciorapi compresivi timp de 7 zile, evitarea expunerii la soare, evitarea procedurilor fierbinţi şi evitarea efortului fizic susţinut 72 de ore. Pentru siguranță, se pot folosi creme cu factori de protecție solară timp de 3 luni în cazul expunerii prelungite la radiații U.V.

Pentru obținerea efectului dorit în tratamentul cu laser ND:YAG a vaselor de sânge sparte, pot fi necesare mai multe ședințe, atât în funcție de calibrul vaselor, cât și de profunzimea vaselor de sange sparte față de nivelul tegumentului și de particularitățile pielii fiecărei persoane.

Tratamentul cu Laser Nd:Yag (1064 nm) are contraindicaţii în următoarele situaţii:

 • perioada de sarcină;
 • medicamentele fotosensibilizante (retinoizi, cum ar fi Sotret sau Roaccutane, dar şi Tetraciclină, Doxiciclină și antimalarice);
 • medicamentele anticoagulante (Heparină);
 • bolile fotosensibile (lupus eritematos);
 • expunerea recentă (în interval de 1 lună) la ultraviolete (soare, solar);
  epilepsie;
 • leziunile traumatice de la nivelul pielii care urmează să fie tratate;
 • utilizarea recentă a derivaților de acid retinoic topic (ex: Retin-A, Isotrexin) sau alfahidroxiacizi;
 • infecția recentă cu virusul herpes simplex la nivelul zonei tratate;
 • afecțiunile dermatologice de la nivelul pielii care urmează a fi tratate, tatuajele.

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!

Galerie tratament Leziuni Vasculare

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !