Lentigo

Petele maronii, rotunde, asemănătoare pistruilor, pot apărea atât din copilărie, cât și la vârste înaintate. Acestea pot oferi un aspect neplăcut și pot afecta stima de sine a oamenilor, de aceea, înlăturarea acestora cu laserul poate fi un adevărat avantaj!

Lentigo corespunde unei creșteri a numărului de melanocite, celule răspunzătoare de pigmentația cutanată. Lentigo formează pete de culoare brună, rotunde, cu diametrul de câțiva milimetri, sunt asemănătoare efelidelor (pistruilor), de care se deosebesc prin câteva lucruri: sunt mai închise la culoare; apar și pe zonele neexpuse la soare (pe buze, palme sau tălpi); culoarea lor nu se accentuează după expunerea la soare.

Lentiginozele sunt de mai multe feluri: simple (Lentigo simplu), care apar din copilărie; Lentigo solar sau Lentigo senile care apar ăn special după vârsta de 50 de ani și se localizează pe dosul mâinilor și pe față, sau Lentigo asociat cu diferite sindroame (cu anomalii cardiace, neurologice, gastrice, etc.)

Laserul este eficient în tratarea variatelor lentiginoze. Unda de lumină laser permite distrugerea pigmentului din Lentigo solar sau o ameliorare clinică semnificativă.

Tratamentul cu laser durează câteva minute, prezintă un risc scăzut de efecte adverse și o acceptanță ridicată printre pacienți.

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!

Galerie tratament lentigo

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !