Îndepărtarea tatuajelor

Indepărtarea tatuajelor cu laser a devenit standardul de aur în tratamentele pentru “ştergerea” tatuajelor deoarece laserul oferă o soluţie eficientă, sigură și rapidă pentru scoaterea tatuajelor nedorite. Cu dispozitivul laser potrivit si lungimea de undă adaptată,  toate culorile tatuajelor comune pot fi eliminate: negru, albastru, roşu, tonurile închise, şi verde.

Cum funcţionează?

Unda laser vizează tatuajul cu impulsuri foarte scurte şi puternice care pătrund adânc în piele, fără a răni straturile epidermei.

Aceste impulsuri sunt apoi absorbite de pigmenţii de  cerneală, şi cum lumina laser este transformată în unde photoacustice, mecanic, sparge cerneala în particulele mai mici.

Aceste particule sunt apoi în mod natural absorbite de propriul sistemul imunitar al organismului.

Câte şedinţe de tratament laser sunt necesare pentru a îndeparta un tatuaj?

Fiecare tatuaj este unic şi necesită numere diferite de şedinţe de tratament. Numărul de tratamente pentru îndepărtarea tatuajelor cu laser depinde de mărimea tatuajului, precum şi de locaţia acestuia, adâncimea, vechimea, culoarea tatuajului şi cantitatea de cerneală din piele.

Tatuajele efectuate de amatori sunt cel mai ușor de îndepărtat cu laser însă tatuajele profesionale pot solicita mai multe sesiuni de tratament.

Tatuajul va dispărea încet între tratamente timp în care organismul elimină  resturile de pigment din tatuaj.

De ce este unda importantă?

Lungimea de undă Nd:YAG laser de 1064nm este instrumentul ideal pentru îndepărtarea tatuajelor, Nd:YAG fiind modalitatea optimă pentru conversia între lungimile de undă de 532 nm, 585 nm și 650 nm permițând îndepărtarea eficientă a tuturor tipurilor de tatuaje colorate și complexe.

De asemenea, datorită naturii selective, lungimea de undă Nd:YAG este greu  absorbită de melanină. Prin urmare, această lungime de undă poate fi utilizată în condiții de siguranță pe toate tipurile de piele.

Sistemele laser detinute de Clinica Diantus Estet, combină 4 lungimi de undă într-un sistem avansat, de mare putere:

  • 1064 nm Nd:YAG pentru  pigmenţi închisi la culoare,
  • 532 nm KTP pentru cernela roşie, , violet,  portocalie,
  • 650 nm pentru cerneluri de culoare verde,
  • 585 nm pentru cerneală albastră.

Acestea oferă astfel, o combinație de lungimi de undă laser, ideală pentru îndepărtarea tatuajelor.

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consulaţie cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii !

Galerie îndepărtarea tatuajelor

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !