Fațete dentare
Bucură-te de zâmbetul mult dorit cu ajutorul fațetelor dentare pe care le putem aplica la clinica Diantus Estet! Află mai multe pentru a afla dacă ești un candidat potrivit pentru această procedură și programează-te pentru o consultație.
Ce sunt faţetele?
Faţetele ceramice sunt foiţe subtiri de ceramică similare ca dimensiune lentilelor de contact, ce se aplică pe suprafata exterioară a dinţilor, fiind una dintre cele mai neinvazive metode de a estetiza aspectul acestora sau de a proteja suprafeţele deteriorate, după îndepărtarea cauzei şi tratamentul deteriorării!
Pot fi considerate adevarate “măsti” ce ascund foarte bine identitatea dinţilor, această schimbare a “personalitaţii dentare”, făcîndu-se bineînteles în direcţia îmbunătăţirii ei!
Faţetarea dentară face parte din ramura esteticii dentare şi în estetică sunt reguli clare, obiective ale frumosului, dar sunt şi reguli mai puţin clare, cele subiective, din categoria “nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie“, aici avem zambetul hollywoodian, ce dă bine pe sticlă şi în poze, de un alb imaculat, şi avem şi zâmbetul natural, foarte plăcut atunci când admiri o prietenă la un ceai, într-o zi însorită de primavară!
Tipuri de faţete
Faţetele dentare se fac adesea din ceramică, cele din ceramică fiind mai rezistente decât cele din compozit şi nu işi schimbă culoarea în timp.
In general, pentru faţetele din ceramică sunt necesare două vizite la medicul dentist. Faţetele din ceramică sunt superioare atât ca rezistenţă dar mai ales ca estetica celor din compozit, putând reda perfect aspectul natural al smalţului dentar!
Cine poate avea faţete?
Nu toată lumea este un candidat bun pentru faţete.
Iata cateva situaţii în care medicul poate recomanda alt tip de tratament:
- dacă un dinte este cariat sau are afecţiuni parodontale, gingivale, mai intâi trebuie tratate aceste probleme, apoi se va hotărî posibilitatea realizării sau nu a faţetelor dentare
- în cazul în care lipseşte prea mult dintr-un dinte, o coroană estetică de acoperire din ceramică presată sau ceramică cu suport din zirconiu, argint sau aur platinat, va fi o soluţie de tratament mult mai bună decât faţetarea dentară – dacă o persoană strânge / scrâşneşte din dinţi, adică are bruxism, mai devreme sau mai târziu va fractura faţetele dentare.
Igienizarea faţetelor
La fel ca şi dinţii naturali, dinţii faţetaţi trebuie igienizaţi în fiecare zi folosind:
- aţa dentară,
- periajul corect şi atent executat şi de asemenea,
- folosirea duşului bucal pentru o igienizare completă a spaţiilor greu accesibile şi pentru păstrarea gingiei sănătoase!
- sunt de evitat pastele de dinţi abrazive pentru a nu afecta suprafaţa faţetelor!
Şi nu în ultimul rând, controlul la fiecare şase luni pentru o igienizare şi un periaj profesional!
Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consulaţie cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii !