Microdermabraziune

Microdermabraziunea este cea mai recenta metoda stiintifica de tratament pentru pielea degradata. Cristale micronizate(foarte fin)derivate din minerale sunt folosite pentru a elimina celulele moarte si pentru a reduce exfolierea pielii.In mainile unui tehnician cu experienta,un instrument directioneaza acest flux de cristale pe pielea cu escoriatii,iar un vid mic inlatura cristalele impreuna cu stratul superior,ultraperiferic al pielii.Acest lucru duce la producerea de colagen si de noi celule ale pielii.

Tratamentele de microdermabraziune si-a inceput evolutia la inceputul secolulul 20. Tratamentul s-a dezvoltat prima data in Italia in anul 1985, apoi s-a raspandit si in tarile europene datorita popularitatii excesive in SUA.

Microdermabraziunea a fost gasita pentru a imbunatatii conditiile inestetice de suprafaţă pentru care au fost prevăzute anterior mai multe tratamente diferite.Ca urmare, microdermabraziune necesită mai puţin timp şi mai puţin disconfort.Timpul de recuperare este rapid, precum şi orice activităţi normale pot fi reluate imediat.Microdermabraziunea este sigură şi eficientă pe cele mai multe părţi ale corpului şi de dorit în cazul în care poate fi utilizata în asociere cu alte proceduri.Unele îmbunătăţiri ale pielii includ eliminarea şi reducerea petelor de vârstă, diminuarea ridurilor,eliminarea punctelor negre şi albe, reducerea de cicatrici in urma acneei si îmbunătăţirea pielei aspre si obosite.

Procedura de microdermabraziunea a fost efectuata cu succes pe oamenii cu toate tipurile de piele şi culoare.Tratamentul este de obicei finalizat în cincisprezece minute sau la o jumătate de oră.Tratamentele poate fi repetate la fiecare 10 zile, pe termen nelimitat.Numărul de tratamente variază în funcţie de problema pielii şi de rezultatele dorite. Procedura de microdermabraziune este considerata de catre medici a fi un tratament sigur, fara riscurile si complicatiile aferente unui tratament mai invaziv.

De ce pregatire ar pute fi nevoie înainte de aplicarea tratamentelor?
Nu este necesară nici o pregătire, dar se recomanda încetarea de tratamente ale pielii, cum ar fi tăbăcirea, peeling chimic, injecţiile cu colagen, etc. pentru o perioadă de două săptămâni înainte de microdermabraziune.

Ce rezultate se pot aştepta de la microdermabraziune?
La primul tratament,pielea pacientului arată o îmbunătăţire vizibilă. Riduri, pete de vârstă şi liniile fine se diminua pe masura ce pielea ia un aspect mai luminos cu o strălucire radiantă.

Cicatricile in urma acneei sunt mai puţin vizibile şi în general, pielea arata mai proaspata.

Unele curatari speciale şi hidratante pot fi recomandate din cauza unei pierderi de umiditate în timpul procedurii. Unii pacienţi pot prezenta roşeaţă, precum si strângere a pielii, asemanatoare unei arsuri solare uşoare.

Devenita aproape ca un viciu pentru femeile „ de scena”, procedura incepe sa atraga din ce in ce mai multi barbati, ca metoda de rejuvenare faciala, intermediara intre masajul facial cu creme si lotiuni si microchirugie.

Acest lucru ar trebui sa fie doar pentru o perioadă scurtă de timp şi nu ar trebui să creeze disconfort. Nu au existat efecte secundare in urma tratamentului şi vindecare dureaza, de obicei doar câteva zile.