Marirea Buzelor

Marirea Buzelor

Alături de nas, buzele reprezintă un element fizionomic foarte important. Intervenția cosmetică la nivelul buzelor poate aduce beneficii de ordin estetic foarte importante în economia feței.

Mărirea (augmentarea) buzelor reprezintă unul dintre cele mai populare intervenții cu scop estetic la nivel mondial. Cea mai folosită metodă de augmentare a buzelor este reprezentată de injectarea de Acid Hialuronic, care este o procedură foarte sigură pentru pacientă, fără efecte secundare imediate sau la distanță și fără risc alergic. Injectarea se desfășoară cu anestezie locală și nu este absolut deloc dureroasă. Recuperarea postinjectare este imediată, pacienta reluându-și activitățile cotidiene imediat după injectare.

O atenție foarte mare trebuie acordată preparatului de Acid Hialuronic ce va fi injectat pentru că pe piața românească circulă momentan peste 80 de astfel de produse de calități diferite. Clinica noastră folosește numai preparate de ultimă generație, folosite cu succes la nivel mondial.

Forma și dimensiunea ulterioară a buzelor va fi stabilită de comun acord cu specialiștii noștri în funcție de dorinta pacientei.

O altă metodă de augmentare a buzelor este reprezentată de injectarea de silicon lichid, dar indicația pentru acest tip de injectare trebuie stabilită foarte clar datorită efectelor secundare ce pot să apară și care sunt foarte greu de tratat.

Acest tip de intervenție este aplicabil atât bărbaților cât si femeilor, în ultima perioadă chiar crescând numărul cererilor din partea bărbaților.

Augmentarea buzelor se face cu diferite produse. Diversitatea acestora este atat de mare incat este aproape imposibil de trecut in revista fiecare preparat pentru marirea buzelor si denumirea comerciala a acestuia.

Totusi exista o preferinta aproape unanim acceptata in lumea chirurgilor plasticieni, si anume ca preparatele de acid hialuronic sunt cele mai lipsite de riscuri si drept urmare sunt si cele mai folosite pentru augmentarea buzelor.

Zeci de femei au fost testate pentru a li se determina nivelul de estrogen si s-a constatat ca cele cu nivel mai ridicat de hormoni legati de fertilitate au de asemenea mai multe caracteristici feminine, incluzand buze carnoase. Cercetatorii au aratat apoi fotografiile femeilor unui grup de barbati, care le-au evaluat dupa sanatate, feminitate si atractivitate. S-a dovedit ca barbatii au dat notele cele mai mari femeilor care fusesera testate cu un nivel inalt de estrogen.