Lifting mamar (Mastopexie)

Lifting mamar (Mastopexie)

Odata cu trecerea anilor, acţiunea unor factori ca sarcina, alăptarea şi forţa gravitaţională împreuna cu pierderea elasticitaţii pielii, au ca rezultat modificări de ordin estetic la nivelul sânului femeii.

Liftingul mamar (mastopexia)
reprezintă intervenţia chirurgicală de remodelare a sânului cu scopul de a redobândi fermitatea şi aspectul plăcut. Această intervenţie poate fi făcută separat sau poate fi însoţită de alte intervenţii cosmetice cum ar fi augmentarea mamara (implantul mamar) sau reducţia mamară (micşorarea sânilor).

Care este candidatul perfect pentru mastopexie?
Mastopexia vă poate schimba aspectul fizic, vă poate creşte increderea de sine, dar nu vă poate conferi un aspect „ideal”, sau nu poate schimba radical impresia apropiaţilor despre Dvs. Inainte de a decide să apelaţi la această intervenţie, discutaţi cu chirurgii noştri pentru a înţelege care sunt aşteptarile Dvs.
Candidata perfecta pentru mastopexie este reprezentată de femeia perfect sănătoasă, stabilă emoţional, cu aşteptări realiste.
Cele mai bune rezultate se obţin în cazul sânilor mici sau medii uşor ptozaţi (căzuţi).

Ce trebuie să ştiu despre intervenţia chirurgicală?
Intervenţia chirurgicală se desfăşoară sub anestezie generală şi durează 1-3 ore. Tehnicile chirurgicale folosite sunt diferite în funcţie de aspectul preoperator al sânilor şi particularităţile cazului.
După intervenţie pacienta va fi internată în clinică pentru o perioada de 24 ore.

Care sunt riscurile?
Mastopexia nu este o intervenţie chirurgicala simplă dar în mod normal este o intervenţie sigură atunci când este efectuată de chirurgi plasticieni calificaţi. Sângerarea şi infecţia sunt complicaţii rare dar care pot influenţa calitatea cicatrizării. Puteţi reduce semnificativ riscurile urmând întocmai indicaţiile preoperatorii şi postoperatorii date de chirurgul plastician.

Care este timpul de recuperare?
După intervenţie sânii vor fi umflaţi pentru câteva zile. Bandajele postoperatorii vor fi eliminate dupa 4-5 zile. Firele de sutură se extrag după 12-14 zile.Veţi purta un sutien elastic special timp de 15-30 zile.Vă veţi întoarce la activităţile normale după 30 zile.Jn functie de tehnica folosita si gradul de ptoza a sinilor cicatricile vor fi mai mult sau mai putin vizibile.