Liftingul coapselor

Liftingul coapselor

Lifting-ul coapselor se face cu scopul de a scapa de pielea flasca, care atarna si care apare in urma unor pierderi semnificative in greutate. Aceasta procedura are scopul de a subtia si netezi aceasta zona, imbunatatind aspectul general al corpului.

Lifting-ul la nivelul coapselor consta in ascensionarea tesuturilor de la nivelul coapselor, mai ales a zonelor posterioane si interne, iar excesul de tegument este excizat ramanand o cicatrice in zona inghinala si/sau santul subfesier.

Aceasta operatie se adreseaza pacientilor care prezinta o mare laxitate tegumentara in regiunea interna a coapselor, dar se aplica si pentru fetele anterioare si posterioare ale coapselor. Se aplica atat la femei cat si la barbati. Rezultatele sunt cu atat mai bune cu cat laxitatea tegumentara este mai redusa.

Operatia se desfasoara sub anestezie generala si poate fi asociata cu lifting-ul altor zone, cu lipoaspiratia sau lipectomia.

Cu trecerea timpului prin pierderea elasticitatii pielii, sau dupa scaderi importante in greutate pielea la nivelul coapselor poate capata un aspect inestetic , “atarnind” sau valurit. Acest aspect este corectabil chirurgical prin liftingul de coapsa care consta intr-o incizie limitata la radacina coapsei pe interior fie extinsa dupa caz pana la nivelul soldurilor. Se indeparteaza toata pielea si grasimea in exces si se sutureaza. Cicatricile rezultate pot fi usor camuflate de lenjeria utilizata sau de costumul de baie.

Cand exista un tonus bun al pielii se poate realiza doar lipoaspiratie pentru reducerea depozitelor de grasime dar in cazurile cu laxitate tegumentara aspectul poate fi imbunatatit doar chirurgical.

Efectele trecerii timpului si ale gravitatiei pot provoca pierderea tonusului pielii coapsei interioare si exterioare, facand pielea sa atarne sau sa-si piarda aspectul neted. Aceasta conditie poate fi exacerbata de pierderea in greutate si de lipoaspiratie, ca unica interventie in aceasta zona.

Cand este necesar un lifting al coapselor?
In general, fata externa a coapselor este afectata mai devreme decat fata interna. In afara de aspectul de atarnare a pielii, coapsele pot fi o zona de depozitare a grasimii, iar excesul de grasime produce un contur neplacut. Pentru multi oameni, in special in cazul femeilor, aceste depozite nu se reduc o data cu scaderea in greutate sau cu ajutorul exercitiilor fizice.

Lipoaspiratia poate imbunatati conturul coapselor atunci cand tonusul pielii este bun si excesul de grasime este problema principala. Cu toate acestea, atunci cand se practica doar lipoaspiratie la o persoana cu pielea lasata sau cu aspect celulitic, aceasta procedura poate agrava aspectul de “imbatranire” a zonei.

Cum se face?
Procedura de ridicare a coapsei, in general, implica atat liposculptura, cat si indepartarea pielii excesive de la nivelul coapsei interioare sau/si exterioare.

Tipul de incizie variaza in functie de zona sau zonele care urmeaza sa fie tratate, gradul de corectie, preferinta pacientului si a chirurgului. De obicei e amplasata intr-o locatie camuflata de lenjeria de corp sau costumul de baie, ori intr-un pliu natural al corpului.

Imbunatatirea conturului coapsei exterioare necesita o incizie ce se extinde de la pliul inghinal, in jurul soldului. Excesul de piele, eventual de grasime, este indepartat, pielea ramasa este ridicata si intinsa pentru recapatarea unui contur mai proportionat, mai fin si mai bine tonifiat al coapsei.

Rezultatul:
Va fi evident aproape imediat, chiar daca, initial, poate fi mascat de edem si echimoze. Pacientul va fi nevoit sa poarte un costum de compresie elastic pentru a minimiza umflarea si pentru a asista in vindecarea optima a cicatricei, in mentinerea noului contur. Vor fi evitate pozitia sezanda indelungata, activitatile fizice intense, timp de 4 – 6 saptamani.

Liftingul de coapsa ajuta la eliminarea excesului de grasime, in caz de insucces cu dieta si exercitiu fizic si a aspectului alveolat datorat celulitei, in tratarea laxitatii pielii, cauzate de procesul de imbatranire sau pierderea extrema in greutate.

Cu conditia sa nu existe, ulterior, variatii mari de greutate, aceasta interventie ofera un contur bine proportionat al coapselor pentru tot restul vietii, chiar si in conditiile modificarilor survenite din cauza imbatranirii.

Beneficiile nu sunt doar cosmetice, ci si medicale: liftingul de coapse indeparteaza conditiile favorizante (de umiditate) in aparitia eritemului din regiunea interna a coapselor.