Liftingul bratelor (Brahioplastie)

Liftingul bratelor (Brahioplastie)

Brahioplastia
reprezinta o interventie chirurgicala electiva de remodelare si imbunatatire a formei si conturului bratelor prin indepartarea excesului tegumentar si adipos, afectat de ptoza si flaciditate, la nivelul tricepsului brahial.

Inaintarea in varsta dar si scaderea brusca in greutate determina aparitia pielii laxe, flasce datorita pierderii elasticitatii si a volumului de tesut adipos.
Acolo unde metodele naturale echilibrate si exercitiul fizic dau gres intervin canula de lipoaspiratie si bisturiul pentru scruptarea formelor dorite.

Motivele de apelare la brahioplastie sunt:
– de natura estetica (pacienti ce necesita o remodelare a tegumentelor ce atarna inestetic ca urmare a pierderii unui mare volum de tesut adipos si redarea curburii fiziologice a bratelor);
– din cauza deformarii severe a formeni bratelor care impiedica desfasurarea normala a unor activitati;
– o solutie si pentru cei la care celulita s-a dezvoltat la nivelul bratelor (iar dieta si fitness-ul nu dau rezultate scontate in timp).

Corectia chirurgicala este in functie de urmatorii factori:
– volum de tegument si tesut adipos in exces;
– gradul de ptoza a tesutului de sustinere;
– gradul de elasticitate al pielii (incizia se efectueaza acolo unde tesutul are capacitatea de a se contracta);

Brahioplastia se face atunci cand pacientul a obtinut o greutate stabila. Nu este tratament al obezitatii, nu imbuntateste tonusul muscular, dar contribuie la o mobilitate mai buna si permite vizibilitatea muschilor bratelor datorita unui contur natural al bratelor.

Interventia presupune ascensionarea si excizia excesului tegumentar de la nivelul bratului printr-o incizie care va fi plasata in axila. Aceasta incizie va fi asociata cu o alta dispusa in axul longitudinal al bratului si care va fi pozitionata pe fata interna a acestuia.

Operatia se desfasoara sub anestezie generala pentru un confort cat mai bun al pacientului ( este o interventie de anvergura). Imediat dupa operatie pacientul ramane sub supraveghere medicala 24 de ore. Externarea se face dupa 24 de ore sub tratament cu antibiotice, antiinflamatoare, antialgice pentru 5 7 zile. Firele de sutura se scot pana in 12 zile.

Masajul este recomandat din a doua saptamana postoperator. Cicatricile trebuie masate cu produse speciale pentru remodelare cicatriceala cel putin 6 luni.

Miscarile bratelor pot fi reluate treptat iar ridicarea lor deasupra umerilor dupa 3 4 saptamani.