Otoplastia
Love your ears! Urechile clăpăuge, după cum sunt ele cunoscute popular, pot fi remodelate cu ajutorul procedurii de otoplastie.
Otoplastia reprezintă intervenţia chirurgicală de corectare, remodelare, cât şi reconstrucţie a urechilor clăpăuge după traumatisme sau malformaţii congenitale. Procedura este folosită des pentru a modifica dimensiunea, poziţionarea sau proeminenţa porţiunii exterioare a urechilor anormale. Urechile clăpăuge reprezintă cea mai frecventă deformitate congenitală.
Ce presupune intervenţia de otoplastie?
Intervenţia de otoplastie presupune corectarea urechilor clăpăuge printr-o incizie ascunsă în spatele urechii. Există numeroase afecţiuni care pot leza urechea iar operaţia se planifică în funcţie de deformările ce se doresc a fi remediate. Pentru a obţine aspectul dorit, anumite părţi ale urechii pot fi mutate, transformate, umplute sau înlăturate.
Ce se întâmplă înainte de intervenţia de otoplastie?
În timpul consultaţiei cu Dr Bogdan Caraban, veți primi informaţii complete privind pregătirea preoperatorie, intervenţia chirurgicală şi perioada postoperatorie. Împreună, veţi stabili obiectivele specifice şi realiste.
Cui se adresează tipul acesta de intervenţie?
Această intervenţie se poate efectua după vârsta de 5-6 ani deoarece, la acest moment, urechea este pe deplin dezvoltată şi are dimensiunile aproape de cele pe care le are şi la adult. Astfel, problema este rezolvată înainte ca pacientul să intre în colectivitate, evitându-se apariţia unor traume psihice, determinate de comentariile nefavorabile.
Ce se întâmplă în timpul intervenţiei de otoplastie?
Intervenţia este făcută cu anestezie generală la copiii mici, iar la copiii mai mari şi la adulţi se utilizează anestezia locală. Intervenţia durează aproximativ o oră, iar inciziile vor fi plasate în spatele urechilor, fiind făcute cu fire de sutură foarte subţiri, rezultatul estetic fiind excelent. Dacă intervenţia se realizează cu anestezie locală, nu este necesară spitalizarea, iar firele se îndepărtează în intervalul 8-12 zile de la intervenţie.
Ce se întâmplă după intervenţia de otoplastie?
După intervenţia de otoplastie trebuie purtată obligatoriu o bentiţă compresivă timp de 7-14 zile, pacientul urmând apoi să evite traumatismele asupra urechilor operate cel puţin 30 de zile. Recuperarea postoperatorie este scurtă, pacienţii putându-se integra în colectivitate imediat după intervenţie. Aspectul postoperator este în hipercorecţie, mai exact, urechile sunt complet lipite de cap, în timp, relaxându-se uşor.
Cum pot afla mai multe informaţii cu privire la intervenţia de otoplastie?
Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!