Mamoreducţia (micşorarea sânilor)
Mamoreducția este procedura opusă mastopexiei: sânii foarte dezvoltați pot fi foarte incomozi, pot aduce dureri de spate când aceștia nu sunt în armonie cu restul corpului și pot afecta viața de zi cu zi.
Mamoreducţia, sau micşorarea sânilor, reprezintă o intervenţie de chirurgie plastică prin care se obţine în plus faţă de mastopexie (liftingul mamar), şi micşorarea volumului sânilor. Sânii voluminoşi, fie constituţional, fie datoraţi unor modificări hormonale, devin, cu timpul, o povară permanentă ce poate duce la modificări de postură, însoţite de migrene, dureri ale coloanei vertebrale, eroziuni tegumentare cronice şi disconfort estetic. Reducerea greutăţii sânilor poate determina un adevărat sentiment de uşurare şi libertate în viaţa de zi cu zi.
Ce presupune intervenţia de mamoreducţie?
Intervenţia de mamoreducţie (micsorare a sânilor) constă în îndepărtarea surplusului glandular precum şi a pielii în exces astfel încât noul sân să beneficieze de o mărime, formă şi poziţionare normale în raport cu întregul corp. Acest deziderat se realizează prin aplicarea unor incizii în jurul areolei şi în şanţul inframamar astfel încât să permită viitoarelor cicatrici o vindecare fiziologică şi o cât mai bună camuflare a lor.
Ce se întâmplă înainte de intervenţia de mamoreducţie?
Trebuie să vă prezentaţi în clinică pentru o consultaţie. În urma consultaţiei se vor face măsurători şi, împreună cu Dr Bogdan Caraban, se vor aprecia dimensiunile dorite după efectuarea intervenţiei. În timpul consultaţiei veţi primi informaţii complete privind pregătirea preoperatorie, intervenţia chirurgicală şi perioada postoperatorie. Prin mamoreducţie se poate obţine micşorarea dorită a volumului şi greutăţii sânilor, accentuarea proiecţiei sânilor, ascensionarea proiecţiei sânilor şi areolelor, cât şi micşorarea acestora, corectarea eventualelor asimetrii. Mărimea noii areole, cât şi poziţionarea cicatricilor, vor fi luate în discuţie.
Cui se adresează tipul acesta de intervenţie?
Pacientele ideale pentru tipul acesta de intervenţie sunt femeile cu greutate corporală normală, stabilă şi la care sânul este complet dezvoltat, fără afecţiuni care să influenţeze procesul de vindecare. Paciente care doresc micşorarea volumului unor sâni prea mari şi prea lăsaţi. Succesul procedurii, siguranţa şi rezultatele mamoreducţiei necesită ca pacienta să-şi exprime deschis dorinţele Dr. Bogdan Caraban.
Ce se întâmplă în timpul intervenţiei de mamoreducţie?
În cazul intervenţiei de mamoreducţie, practic, se îndepărtează excesul de ţesut adipos (grăsime), ţesut glandular şi piele pentru a obţine un sân cu dimensiuni proporţionale cu corpul femeii şi a elimina disconfortul creat de sânii extrem de mari. În general, operaţia de micşorare a sânilor nu corectează doar simptomele funcţionale asociate cu sânii foarte mari, un alt rezultat fiind sânii proporționali, îmbunătăţind aspectul fizic al femeii şi crescând încrederea acesteia în ea însăşi. Operaţia se desfăşoară sub anestezie generală, având o durată între 1-5 ore.
Ce se întâmplă după intervenţia de mamoreducţie?
În general, după o asemenea intervenţie, recuperarea completă durează 3-4 săptămâni, în funcţie de amploarea intervenţiei, uneori prelungindu-se dacă apar mici probleme de vindecare (suferinţă a areolei în cazul sânilor foarte mari). Activitatea curentă poate fi reluată după 7-10 zile, cu condiţia evitării eforturilor fizice. Vor fi efectuate pansamente până la vindecarea completă, iar sânii vor fi protejaţi prin purtarea unei bustiere compresiv-elastice circa 6-8 săptămâni. Rezultatul final va apărea în decurs de câteva luni, timp în care se definitivează forma şi poziţia sânilor. Liniile de incizie sunt permanente, dar, de obicei, abia vizibile. Noul sân trebuie să elibereze pacienta de durerile şi limitările fizice de dinainte de operaţie. Efectele operaţiei de micşorare a sânilor sunt considerate permanente, deşi în decursul anilor, sânul va continua să se modifice din cauza variaţiilor de greutate, gravidităţii şi a procesului de îmbătrânire.
Cum pot afla mai multe despre intervenţia de mamoreducţie?
Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!