Ginecomastia

Mai multă încredere de sine, un aspect redefinit! Sânii bărbaților crescuți excesiv, afecțiune cunoscută și sub numele de ginecomastie, poate fi ușor rezolvată cu ajutorul procedurii de îndepărtare a țesutului cutanat de la nivelul acestora.

Ginecomastia reprezintă o afecţiune care constă în dezvoltarea excesivă a sânilor la bărbaţi. Mărirea în volum a ţesutului glandular mamar, care la bărbaţi este rudimentară, este produsă de un dezechilibru hormonal între estrogeni şi testosteron. În afară de mărirea în dimensiuni a sânilor, bărbaţii pot sesiza o consistenţă elastică a acestora.

Ce presupune intervenţia de ginecomastie?

Intervenţia de ginecomastie presupune fie îndepărtarea ţesutului cutanat în exces, fie excizia glandei. Pentru ginecomastiile cronice, cele care persistă timp de mai mult de un an de zile, se recomandă îndepărtarea ţesutului cutanat în exces sau liposucţia. Lipoaspiraţia se aplică în situaţia în care ţesutul adipos este principala cauză a apariţiei ginecomastiei. Excizia glandei este o altă metodă de tratare a ginecomastiei, care se aplică atunci când ţesutul glandular sau pielea în exces trebuie îndepărtate, sau atunci când mamelonul trebuie repoziţionat sau redimensionat.

Ce se întâmplă înainte de intervenţia de ginecomastie?

Înainte de intervenţia de ginecomastie, trebuie să vă prezentaţi în clinică pentru o consultaţie. Chiar de la prima consultație, Dr Bogdan Caraban vă va da informaţii complete privind pregătirea preoperatorie, intervenţia chirurgicală şi perioada postoperatorie.

Cui se adresează tipul acesta de intervenţie?

Intervenţia de ginecomastie este indicată după vârsta de 18 ani, bărbaţilor care au un exces glandular destul de mare. Ginecomastia afectează între 40 și 60% dintre bărbaţi la unul sau ambii sâni. Pacienţii obezi trebuie să slăbească anterior operaţiei, de asemenea, steroizii anabolizanţi trebuiesc obligatoriu opriţi înainte de operaţie pentru a permite sânului să obţină un volum constant.

Ce se întâmplă în timpul intervenţiei de ginecomastie?

Intervenţia de ginecomastie se face sub anestezie generală, durata intervenţiei fiind între 2-3 ore. Atunci când este planificată excizia glandei, incizia este realizată semicircular, la marginea inferioară a areolei. Dacă este nevoie şi de lipoaspiraţie, canulele se introduc prin incizii separate, prin ele absorbindu-se grăsimea în exces. Dacă este nevoie şi de excizia pielii, inciziile vor fi mai lungi, îndepărtându-se o cantitate mai mare de piele.

Cum pot afla mai multe informaţii cu privire la intervenţia de ginecomastie?

Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!

Galerie – Ginecomastia

Dorești mai multe informații despre serviciile noastre?
Îți stăm la dispoziție !