Tumori cutanate
Alunițele mari, papiloamele, angioamele, sunt normale și pot apărea oricând pe corpul nostru, oferind un aspect neplăcut și pot aduce numeroase motive pentru scăderea încrederii de sine. Din fericire, acestea pot fi înlăturare cu ajutorul tratamentelor laser!
Tumorile cutanate (alunțte, angioame, papiloame, xantelasme, etc.) sunt acele formațiuni aflate pe piele apărute la naștere, ori au fost dobândite pe parcursul vieții. Acestea din urmă sunt, în marea lor majoritate, necanceroase (benigne), dar ele nu trebuie ignorate.
Pentru a preveni apariția lor, se recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 12 și 16 în lunile de varã și utilizarea cremelor cu protecție solarã. De asemenea, expunerea la solar favorizează apariția acestor tumori cutanate.
Autoexaminarea și prezentarea la medic în situația unei leziuni tegumentare (alunițe) suspecte sunt absolut necesare.
De cele mai multe ori, pacienții își exprimă dorința de a extirpa tumorile cutanate doar de ordin estetic, dar nu se exclude biopsia acestei formațiuni pentru a stabili natura acesteia (benignă sau malignă).
Procedura de îndepărtare a tumorilor cutanate cu LASER este minim-invazivă, se face cu anestezie locală. Intervenția este scurtă, durează câteva minute, maxim jumătate de oră (în funcție de numărul tumorilor cutanate ce se doresc îndepărtate).
Recuperarea este imediata și nedureroasa, pacienții putând să-și reia imediat activitatea.
După intervenție se va forma o crustă mică care va cădea de la sine. Nu încercați să rupeți această crustă. Nu rămân cicatrici la nivelul pielii.
Dintre formațiunile tumorale benigne de la nivelul pielii, care pot fi tratate, îndepartate și eliminate cu LASER, amintim:
- nevi epidermali (alunițe),
- angioame senile (alunite roșii), denumite și ,,cherry angioma”,
- papiloame (formațiuni filiforme ca urmare a infecţiei cu virus papiloma),
- veruci plane sau veruci vulgare (infecții cutanate cu virus papiloma),
- cheratoze seboreice (degenerescențe cutanate datorate vârstei),
- fibroame, acrocordoane (tumori benigne ale țesutului conjunctiv care apar la nivelul pliurilor cutanate, în special pe pleoape, gât, axilar, submamar, inghinal),
- lentigo solar (pete maronii pe față, mâini, antebrațe),
efelide (pistrui), - xantelasme (acele pete galbene, cu margini regulate, localizate în special pe pleoape, care indică depunerea de colesterol),
- mici chisturi cutanate de diverse tipuri (milium, hidradenoame, siringoame), cloasma.
Negii, verucile, papiloamele, alunițele (nevii epidermali), xantelasmele și bătăturile
Cu ajutorul luminii laser Er:YAG și Nd:YAG se pot trata o gamă largă de negi, veruci, papiloame, alunițe (nevi epidermali), xantelasme și hipercheratoze (îngroșarea stratului cornos al pielii).
Cu lungimea de undă laser Er:YAG se practică ablația extrem de precisă a alunițelor (nevi epidermali), papiloamelor, negilor, verucilor xantelasmelor și bătăturilor, laserul topind sistematic și vaporizând treptat aceste afecțiuni ale pielii, lăsând o piele perfect netedă, fără cicatrici.
Absorbția în profunzime și selectivă a luminii laser Nd:YAG induce coagularea vaselor de sânge care irigă negii, provocând necroza ulterioară (pătrunde chiar și prin țesutul bătăturilor).
Înaintea tratamentului cu laser, medicul poate anestezia local zona afectată prin injectarea unui anestezic.
Efectul antibacterian produce vindecarea mai rapidă și reduce posibilitatea de reapariție!
- Este adecvat pentru toate tipurile de piele;
- Este extrem de precis, ablația realizându-se doar la nivelul țesutului îngroșat, lăsând, în același timp, țesutul înconjurător neatins;
- Lipsa sângerării, edemului şi inflamaţiei
- Eficiența fără egal în ștergerea alunițelor (nevi pigmentari), papiloamelor, hipercheratozelor, previne reapariția;
- Nu este nevoie să îndepărtați țesutul crescut în exces;
- Nu necesită îngrijiri speciale post-procedură;
- Post-tratament, nu sunt necesare analgezice;
- Vindecarea este rapidă, fără cicatrice.
Aceste informaţii sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască o consultație cu un medic. Dacă doriţi să folosiţi una din aceste proceduri sau să aflaţi mai multe informaţii, vă invităm să vă programaţi la o consultaţie pentru o recomandare personalizată folosind secțiunea din partea de jos a paginii!