Micsorarea sanilor (Mamoreductie)

Micsorarea sanilor (Mamoreductie)

Mamoreductia reprezinta o interventie de chirurgie plastica prin care se obtine in plus fata de mastopexie si micsorarea volumului sanilor. Sanii voluminosi fie constitutional fie datorati unor modificari hormonale devin cu timpul o povara permanenta ce poate duce la modificari de postura insotite de migrene, dureri ale coloanei vertebrale ,eroziuni tegumentare cronice si discomfort estetic.Insotita de lipoaspiratie, abdominoplastie si tratament de reechilibrare nutritionala, reducerea greutatii sanilor poate determina un adevarat sentiment de usurare si libertate in viata de zi cu zi.

In cazul mamoreductiei impreuna vom aprecia dimensiunile dorite dupa efectuarea interventiei. Marimea noii areole, pozitionarea cicatricilor vor fi deasemenea luate in discutie precum si oportunitatea remodelarii aditionale a siluetei prin lipoaspiratii regionale sau abdominoplastie. Intrucat interventia se adreseaza glandei mamare examenul local minutios si mamografia sunt importante.

Interventia chirurgicala
In principiu mamoreductia consta in indepartarea surplusului glandular precum si a pielii in exces astfel incat noul san sa beneficieze de o marime, forma si pozitionare normale in raport cu intregul corp.Acest deziderat se realizeaza prin aplicarea unor incizii de abord in jurul areolei si in santul inframamar astfel incat sa permita viitoarelor cicatrici o vindecare fiziologica si o cat mai buna camuflare a lor.

Important
Prin mamoreductie se poate obtine:
• Micsorarea dorita a volumului si greutatii sanilor
• Accentuarea proiectiei sanilor
• Ascensionarea areolelor si micsorarea lor
• Rezolvarea eventualelor asimetrii
• Mamoreductia interfera cu procesul de alaptare de aceea nu se recomanda viitoarelor mamici