Lifting Facial

Lifting Facial

Liftingul facial este o procedura chirurgicala care corecteaza semnele de imbatranire ale fetei . Ridurile,cutele sau liniile fine pot aparea in urma procesului de imbatranire,genetic sau sub actiunea factorilor de mediu.

Liftingul facial actioneaza prin ridicarea si indepartarea excesului de piele al fetei,stergand,astfel, imperfectiunile cauzate de varsta.

Cine poate beneficia de liftingul facial?
De aceasta interventie pot beneficia persoane de diferite varste,acest lucru depinzand de diferiti factori genetici si de tendinta unor persoane de a acorda o atentie deosebita si o ingrijire mai mare a pielii,fata de altele. Astfel,nu exista o varsta specifica,la care putem spune ca se recomanda liftingul facial. In momentul existentei semnelor evidente de imbatranire,atunci se ia in calcul o astfel de interventie.

Preoperator
Exista cateva instructiuni obligatorii,care se efectueaza inaintea interventiei:
– spalarea cu un sapun special atat in noaptea dinaintea interventiei,cat si in ziua respectiva
-renuntarea la fumat cu minim o luna inaintea interventiei,pentru a reduce eventualele complicatii legate de o vindecare deficitara
– aspirina sau medicamente care contin acid acetilsalicilic trebuie evitate cu doua saptamani inainte si dupa operatie.

Tehnica chirurgicala
Se face o incizie inobservabila in apropierea urechii,apoi pielea este ridicata spre exterior; in anumite situatii muschii care sustin pielea fetei si a gatului fiind si ei intinsi si retensionati. Grasimea si excesul de piele sunt indepartate. Dupa indepartare,inciziile se inchid printr-o sutura speciala sau cu clipuri metalice.

Intreaga procedura dureaza aproximativ 2-3 ore. In privinta anesteziei,se poate opta pentru sedative,anestezie locala sau anestezie generala,metoda folosita fiind aleasa preoperator,in timpul evaluarii pacientului.

Postoperator
Dupa acest tip de interventie,se aplica un pansament pentru protectia intregii zone in care s-au facut inciziile,care va fi pastrat 24 de ore.
Este recomandat ca pansamentul si incizia sa fie pastrate uscate,pana cand firele sunt indepartate.. Dupa operatie, pe fata se pot observa echimoze si edeme,care se vor reduce,insa,in timp. Aceste semne devin foarte vizibile,in special in cea de-a doua si cea de-a treia zi dupa interventie,si dureaza aproximativ 12 zile,acest lucru depinzand si de tipul de piele,de varsta si de capacitatea de vindecare a organismului.

Dupa operatie,se administreaza analgezice,pentru combaterea durerii.. Pacientii sunt sfatuiti sa mentioneze orice durere intensa care nu cedeaza la analgezicele administrate,sau orice sangerare sau supuratie in jurul inciziilor. Machiajul sau produsele cosmetice pentru pielea fetei,se pot aplica doar cu acordul chirurgului,dupa ce aceasta considera ca acest lucru este indicat. Pacintii sunt avertizati sa aiba grija sa evite masajul dur al scalpului sau diferite agresiuni la nivelul firelor de par. Uscatoarele de par,daca vor fi folosite,se vor seta la caldura medie sau chiar aer rece. Aceasta lucru este foarte important in special pentru zona urechilor si cea temporala

Rezultate
Vindecarea este un proces treptat si pot trece cateva saptamani pana devin vizibile imbunatatirile estetice la nivelul fetei,iar pielea incepe sa-si revina la normal. Dupa ce procesul de vindecare este complet,liftingul facial ofera aspectul de intinerire,pielea aratand mult mai intinsa.

Riscurile liftingului facial
Orice pacient supus unei interventii chirurgicale este expus anumitor riscuri,care vor fi totdeauna discutate inaintea efectuarii interventiei. Procedura lasa cicatrici,medicul incercand,pe cat posibil,ca aceastea sa fie cat mai inobservabile. De asemenea,pot aparea hematoame sau mici cruste la nivelul inciziei,care,insa,persista o scurta perioada de timp.

O usoara amorteala poate aparea in jurul urechilor,barbiei si a zonei incizate,care este,de asemenea,temporara. Foarte rar,pot aparea infectii,alopecii zonale sau traumatisme ale nervilor.

Astazi, exista tehnici si metode noi care ajuta la obtinerea unui rezultat final cat mai satisfacator, mai sigur si mai natural, din punct de vedere estetic.