Epilare definitiva laser

In trecut parul nedorit era indepartat prin: jumulire, radere, epilare cu ceara sau epilare chimica. Unele dintre aceste metode sunt dureroase, altele lasa urme sau rezultatul este doar temporar. Metoda LASER poate indeparta permanent sau reduce parul nedorit din aproape orice zone a corpului exceptand regiunile vecine globilor oculari. Interventia poate dura de la cateva minute pana la cateva ore, in functie de regiunea corpului. Metoda foloseste un LASER de energie mica ce penetreaza pielea pacientului, fiind absorbit de pigmentul din foliculi. Fiecare puls LASER inactiveaza un numar mare de foliculi, fiind necesare 3-6 sedinte de tratament, desi exista si cazuri cand se efectueaza un numar mai mare.

Folosirea inadecvata a LASERului poate cauza cicatrici permanente, hiperpigmentare sau chiar desfigurare. Intotdeauna aveti grija ca persoana ce realizeaza tratamentul sa fie bine pregatita si sa aiba echipamentul necesar procedurii. Zonele cele mai indicate pentru tratament sunt reprezentate de: sprancene, buze, barbie, piept, coapse, spate, gat, brate, subrat si urechi.

Este indepartarea parului permanenta?
In timpul fiecarei sedinte de tratament un anumit procentaj de foliculi este deteriorat, astfel ca isi pierd capacitatea de a genera par. In acest fel cu cat numarul sedintelor de tratament cresc, tot mai multi foliculi nu vor mai avea aceasta capacitate, iar parul va deveni absent.

Este tratamentul dureros?
Exista un usor discomfort, dar durerea nu poate fi comparata cu cea din cadrul epilarii cu ceara. In functie de cat de agresiva este terapia, pielea poate suferi sau nu iritaii. Exista medicatie utilizata pentru a preveni durerea. La cerere se poate utiliza si un dispozitiv dotata cu un sistem de aer rece ce inlatura total durerea. In majoritatea cazurilor anestezia nu este necesara.

Pregatirea in vederea tratamentului
Pentru a eficientiza tratamentul se recomanda evitarea bronzarii zonei respective cu 10 zile inaintea inceperii terapiei. Zona ce va fi sub incidenta LASERului se va rade imediat inaintea terapiei. Post-operator se recomanda evitarea expunerii la Soare pentru cateva zile.

Esti potrivit pentru o epilare cu laser?
Epilarea cu laser nu este pentru toata lumea. Cea mai importanta cerinta este ca parul sa fie mai inchis decat pielea. Persoanele bronzate cu parul inchis la culoare trebuie sa astepte pana trece bronzul inainte de a se epila astfel. Persoanele cu pielea inchisa la culoare absorb mult mai multe energie a laserului si nu sunt potriviti pentru o astfel de modalitate de epilat.

Avantajele Epilarii cu Laser
Se obtine o indepartare indelungata a parului sau o reducere permanenta a parului.
Este considerat sigura daca este efectuata cum trebuie.
Este folositoare pentru zonele mari, cum ar fi picioarele sau spatele.
Daca parul continua sa creasca, va avea o culoare mai deschisa si firul mai subtire.
Persoanele cu pielea deschisa la culoare si parul negru au parte de cele mai bune rezultate.

Exista restrictii in activitate dupa tratament?
Dupa tratament va puteti relua imediat activitatea normala. Poate aparea o usoara inrosire a pielii. Se recomanda aplicarea cremelor de protectie solara pe zonele tratate care vor fi expuse la soare. In plus, medicul poate recomanda utilizarea unor produse speciale pentru ingrijirea pielii sau a unei creme cu o formula special adaptata tipului dvs. de piele.

Cum este tratat firul de par subtire sau velusul?
Firul subtire este foarte dificil de tratat cu orice fel de laser. Motivul este concentratia de melanina pe care acesta il contine si care NU este suficienta pentru a cauza o crestere intensa in temperatura in firul de par care sa elimine eficient bulbul pilos. De aceea este important ca atunci cand parul este gros sa fie tratat cu un laser cu putere mare. Folosirea unor aparate IPL cu intensitate mica, poate reprezenta un risc in eliminarea parului deoarece in loc sa-l elimine, il subtiaza, eliminand cantitatea sau incarcatura de melanina necesara pentru ca parul sa obtina temperatura corecta pentru a distruge radacina parului.

Cum ar trebui sa ma pregatesc inainte de tratament?
Laserul are ca si obiectiv pigmentul din firele de par si din piele. Deci, este important sa nu aveti nicun fel de bronz – fie ca acesta este natural sau artificial. Daca sunteti bronzat, ar trebui sa asteptati cel putin 2 saptamani dupa ultima expunere la razele UV, pana cand nu mai exista niciun fel de activitate la nivelul melaninei Este de retinut ca acest fapt trebuie luat in calcul strict din motive economice si nu din cauze medicale/tehnice: cu cat pielea dumneavoastra este mai putin bronzata, cu atat mai multa putere putem aplica cand folosim laserul, ceea ce face tratamentul mult mai eficient. Daca va pensati sau folosit ceara, ar trebui sa va opriti cu 2 saptamani inainte de tratament si sa folositi ca si metoda de indepartare a parului – raderea sau taierea parului. Zona tratata trebuie sa fie rasa cu o zi inainte sau in aceeasi zi in care este facut tratamentul. Trebuie sa evitati sa aplicati in zona ce va fi tratata, parfum, deodorant sau orice alta substanta potential iritanta, atat inainte cat si imediat dupa tratament. Toate aceste masuri vor reduce riscul reactiilor adverse.